torsdag 25 november 2010

Lite bättre.

Jag hade ett mycket givande samtal med en organisation på GADDEN idag som är min absoluta drömarbetsplats. Jag fick massor med posiviv feedback på saker jag gjort i mitt liv och jag har under de senaste åren haft en enorm önskan att jobba där. Stod och pratade ganska länge och nu känner jag mig peppad att kämpa igen! Tror banne mig att jag skall söka till deras intagningsprov 2012. I år blir nämligen lite stressigt, måste ju låta Andréas gå klart sin utbildning först... :)

Nu håller vi tummarna för det första stipendiet! Om vi får det så lovar jag att avslöja vart vi skall åka. Vi fick mycket beröm för ämnesvalet av personen jag pratade med idag på GADDEN också. Känns verkligen som om vi är på rätt spår!

Nya tag!

tisdag 23 november 2010

Mot en annan framtid?

Det blev inget Stockholm denna gång. Som jag redan påpekat; delade känslor. Andréas fick ett mejl med ett negativt besked och information om att ovanligt många hade sökt.

Jag har funderat mycket på framtiden idag. Det verkar som om alla mina klasskamrater har fått eller håller på att få (ursäkta franskan) jäkligt skithäftiga jobb! Jag är jätteglad för alla vänner men fasen vad jag känner mig misslyckad... Har en klump i halsen och magen som vägrar att försvinna. Är så sjukt ledsen emellanåt... Vet inte hur många kvällar jag gråtit den senaste tiden och min kärlek har fått trösta mig i flera timmar. Tycker nästan mer synd om honom än om mig.. ;P Vet inte hur det skall lösa sig med mina urusla betyg och mitt tunna CV... Min mardröm är att sitta och stämpla papper på en liten familjeägd bilfirma i Gnosjö, men just idag känns det som om det är precis där jag kommer att hamna.

Det har egentligen varit en jättehärlig dag, men jag orkar inte vara glad just nu.
Over and out.

tisdag 16 november 2010

En soffa fattigare.

Jag tror knappt att det är sant. Vår soffa som vi har försökt bli av med i flera veckor har äntligen blivit såld till det otroligt höga priset av 50 kronor! Grabbarna som köpte den gjorde verkligen ett fynd... Italiensk designsoffa till inga pengar alls. De skulle bara veta! Så nu står den i ett bands replokal i Majorna. Ett ganska glamoröst öde om man jämför med tippen vågar jag ändå påstå.

Den sämre nyheten är att jag under natten och hela dagen haft olidliga smärtor i magen igen... Vet inte vad jag skall göra eller vart jag skall vända mig, Känns som om ingen tar mig på allvar. Jag har en hög smärttröskel... Så när jag ligger, skakar, gråter och skriker för att jag har så ont... Då ÄR det något fel! Skall jag behöva vara döende för att hamna rätt eller få en remiss till någon som faktiskt kan någonting om magar?

Har någon mer än jag märkt att juldekorationerna har satts upp ovanligt sent i år? Detsamma gäller för all julreklam och julskyltning. I vanliga fall terroriseras man redan i slutet av oktober. Mindre stress och bättre för miljön. Tummen upp!

lördag 13 november 2010

Tiden bara rusar iväg.

Det känns helt overkligt! Ena dagen tror man att det är tisdag så plötsligt är det fredag... Är det så att tiden går snabbare ju äldre man blir? Nice...

Halloweenfesten var riktigt grym! Alla hade verkligen engegerat sig i sina utstyrslar och Lara hade pyntat sin lägenhet till max! Sjukt häftigt! Framåt natten satt vi och kollade på grymt läskiga skräckfilmer och drack körsbärsvin (såg ut som blod..eeeuuw!)...

Det är mycket som händer nu. Jag har börjat med en ny och tillika sista fördjupningskurs. Den är nog den roligaste och mest intressanta kursen jag läst! Känner mig lyckligt lottad som får läsa den för min lärare Gösta innan han går i pension. Efter det lär den inte vara densamma. Andréas har sökt jobb i Stockholm och får reda på om han får komma på intervju senast den 17:e november. Vi pratade mycket om detta igår och kom fram till att jag har lite delade känslor. Självklart vill jag att Andréas skall lyckas och göra karriär på ett så känt och bra företag... men samtidigt kommer vi få bo isär igen i minst sex månader och sen måste jag ju rycka upp mina rötter och flytta med. Vi får se hur det blir... Vill helst inte tänka på allt jobbigt förrän det verkligen skulle bli aktuellt.

Jag och Emma har så smått börjat planera vårt examensarbete. På måndag skall vi undersöka chanserna att få ett MFS-stipendium (minor fieldstudies) och åka utomlands. Jag tänker inte avslöja vart eller varför förrän vi fått ett "ja". Men sjukt spännnade är det!!! Så exalterad!

Ikväll bär det av till Skrutten (Andrew) och Skorpan (Ellinor) där även Räkan (Zandra A) joinar för en fatastisk middag och härligt sällskap! Och ja... det är vi på bilden... :)